Bestuurswisseling bij Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen

Tijdens onze algemene ledenvergadering op 28 januari jl. in Nieuwegein, heeft er een bestuurswissel plaatsgevonden. Ook zijn de leden geïnformeerd over een update van de kwaliteitsrichtlijn en is de activiteitenkalender voor 2020 besproken.

Het bestuur heeft afscheid genomen van voorzitter Henk Reijnders (MZAllpro) en bestuurslid Willem Vermeulen (SAB Profiel) en de nieuw toegetreden bestuursleden Emile van Hout (Delft Profielen), Govert Kockelkoren (SAB Profiel) en Hans Lindhout (Dutch Profiles Center) welkom geheten. Bestuurslid Robert-Jan Steegman (Nestinox) is tijdens de ledenvergadering door het bestuur voorgedragen als de nieuwe voorzitter.

Meer betrokkenheid kleine bedrijven

Het nieuwe bestuur kijkt ernaar uit om in 2020 met volle kracht vooruit te gaan en nieuw leven te blazen in de Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen. “We zouden als bedrijven veel meer bij elkaar moeten kijken, zodat we samen de branche kunnen verbeteren”, constateert het kersverse bestuurslid Emile van Hout. Hij gaat alles in het werk stellen om kleine bedrijven nog meer bij de vereniging te betrekken. “We zijn als MDG altijd gedragen door de grootste bedrijven van Nederland, waar we dankbaar voor zijn. Maar het wordt tijd dat ook kleinere bedrijven op de voorgrond treden”, aldus Van Hout. Een van die kleinere bedrijven is Dutch Profile Center, vertegenwoordigt door het nieuwe bestuurslid, Hans Lindhout. “Hoewel wij maar een kleine speler in de branche zijn, willen we als Dutch Profile Center graag ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling en groei van MDG-NET om er een levendige club van te maken”, vertelt Lindhout.

Hét netwerk van de branche

MDG-NET wil hét netwerk voor de branche worden en meer ledenbijeenkomsten organiseren. De zeer succesvolle kennissessie Bouwkundige Brandveiligheid bij Peutz vorig jaar is een eerste stap naar het bij elkaar brengen van branchegenoten. Daarnaast was ook de unieke rondleiding na afloop van de algemene ledenvergadering bij DigiBase, het centrum van Koninklijke VolkerWessels voor digitaal bouwen, een daverend succes. Veel leden ervoeren dit uitstapje als zeer indrukwekkend.

De eerstvolgende ledenbijeenkomst vindt plaats op vrijdag 11 september a.s. bij Damen Naval Shipbuilding (DSNS) in Vlissingen. Het bestuur houdt zich aanbevolen voor interessante projecten en locaties voor het organiseren van meer ledenbijeenkomsten.

Samen brengen we kwaliteit naar een hoger niveau!

De vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is een vereniging voor en door bedrijven en heeft kennis delen en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Hiervoor heeft de vereniging in samenwerking met collega organisaties een kwaliteitsrichtlijn opgesteld conform de Europese richtlijnen.

Ook zit MDG-NET aan tafel bij (overheids)instanties waar bouwregelgeving wordt besproken en brengt metaal onder de aandacht als esthetisch en efficiënt bouwmateriaal.

De vereniging biedt een netwerk waarbinnen u collega’s uit de branche ontmoet, tijdens interessante ledenbijeenkomsten, kennissessies en excursies.

Wilt u ook lid worden van MDG-NET?
Vul het aanmeldformulier in of neem met ons contact op via e-mail.