‘Frisse website ondersteunt nieuwe koers MDG-NET’

De transformatie van MDG-NET van een traditionele brancheverenging naar een moderne netwerkverenging heeft de branche veel goeds gedaan. Bedrijven openen steeds vaker hun deuren voor branchegenoten, kleinere bedrijven treden vaker op de voorgrond en wederzijdse kennisoverdracht draagt bij aan het verder uitbouwen van MDG-NET als sterke netwerkorganisatie. Om die reden kon ook een vernieuwing van de website niet uitblijven. “De focus ligt nu meer op het belang van netwerken en de vernieuwde Europese kwaliteitsrichtlijnen”, aldus Cynthia Meijer, verenigingsmanager van de Vereniging Toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen (MDG).

Netwerken op bijzondere locaties
Zo wordt het aantal ledenbijeenkomsten uitgebreid om kennisdeling tussen leden onderling te bevorderen. Bovendien blijft het bezoeken van nieuwswaardige, inspirerende en interessante locaties onderdeel van de bijeenkomsten. Dat voegt een extra vleugje flair toe aan netwerkbijeenkomsten, zoals leden eerder mochten ervaren in het nieuwe laboratorium voor brandveiligheid van Peutz in Molenhoek, het centrum voor digitaal bouwen, DigiBase, van Koninklijke VolkerWessels en het toekomstig bedrijfsbezoek naar de nieuwe productiehal van luxe jachtenbouwer Amos in het Zeeuwse Vlissingen. Een excursie die helaas door de coronamaatregelen voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Meijer: “Leden kunnen overigens zelf ook locaties voor bijeenkomsten aandragen. Denk dan bijvoorbeeld aan een locatie waar ze een project hebben afgerond, voorzien van leermomenten en mooie anekdotes. Het is meteen ook een manier om prestige projecten, waarbij gebouwd is met metaal, onder de aandacht te brengen.”

Aandacht voor vernieuwde kwaliteitsrichtlijnen
Naast netwerken krijgen de kwaliteitsrichtlijnen ook de nodige aandacht op de nieuwe website. De doelstelling van de vereniging is tenslotte het behartigen van de collectieve en branchespecifieke belangen van haar leden, en dat kan niet zonder duidelijkheid te verschaffen over de ‘Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels- en Daken’. Uiteraard geactualiseerd en geheel afgestemd op de nieuwe Europese richtlijnen. Bovendien zijn de Kwaliteitsrichtlijnen deel 1 en Kwaliteitsrichtlijnen deel 2 eenvoudig te downloaden van de nieuwe website.

Nieuwe koers
“De website ondersteunt de nieuwe koers die MDG-NET is ingeslagen, die van een moderne netwerkverenging. Leden worden voortaan gefaciliteerd met een actuele agenda, nieuws, relevante publicaties in vakbladen, een fotoboek dat terugblikt op interessante ledenbijeenkomsten. Daarnaast publiceren we vier keer per jaar een branchespecifieke, digitale nieuwsbrief”, zegt Meijer. Verder is het mogelijk om via de website door te klikken naar de sociale mediakanalen van MDG-NET (LinkedIn en YouTube), waarop het laatste verenigingsnieuws te vinden is. “De voordelen van een MDG-NET lidmaatschap zijn nu duidelijker en transparanter in beeld gebracht. De basis is gelegd, waardoor we onze website verder kunnen uitbouwen tot een platform dat niet alleen zorgt voor exposure van de verenging zelf, maar bovenal van onze leden”, benadrukt de verenigingsmanager.

De eerst volgende Algemene Ledenvergadering vindt plaats op een nog nader te bepalen datum in 2021 bij lidbedrijf FALK in Ede met na afloop een interessant sprekersprogramma, dat ook online gevolgd kan worden. Meer informatie hierover volgt nog.

Samen brengen we kwaliteit naar een hoger niveau!

De vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is een vereniging voor en door bedrijven en heeft kennis delen en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Hiervoor heeft de vereniging in samenwerking met collega organisaties een kwaliteitsrichtlijn opgesteld conform de Europese richtlijnen.

Ook zit MDG-NET aan tafel bij (overheids)instanties waar bouwregelgeving wordt besproken en brengt metaal onder de aandacht als esthetisch en efficiënt bouwmateriaal.

De vereniging biedt een netwerk waarbinnen u collega’s uit de branche ontmoet, tijdens interessante ledenbijeenkomsten, kennissessies en excursies.

Wilt u ook lid worden van MDG-NET?
Vul het aanmeldformulier in of neem met ons contact op via e-mail.