Kwaliteitsrichtlijn vernieuwde versie deel 2

De Kwaliteitsrichtlijn Metalen Gevels en Daken bestaat uit twee delen. Deel 1 behandelt de wederzijdse verantwoordelijkheden tussen opdrachtgever, architect en verwerker en de verschillende gebouwklassen. Deel 2 behandelt de technische richtlijn. Hierin worden per productsoort de technisch relevante aspecten bij het bouwen met ‘dunne plaat’ uitgebreid belicht. De vernieuwde versie (1 juni 2023) van de Kwaliteitsrichtlijn deel 2 kunt u via onze website downloaden.

Bent u al in het bezit van de Kwaliteitsrichtlijn deel 2, versie mei 2020, dan is het is goed om te weten dat er een overgangsperiode van 1 juni 2023 t/m eind februari 2024 wordt gehanteerd waarin u beide versies kunt toepassen. Per 1 maart 2024 is alleen de versie 1 juni 2023 toepasbaar.

U vindt de vernieuwde kwaliteitsrichtlijnen op onze website:

Samen brengen we kwaliteit naar een hoger niveau!

De vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is een vereniging voor en door bedrijven en heeft kennis delen en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hiervoor heeft de vereniging in samenwerking met collega organisaties een kwaliteitsrichtlijn opgesteld conform de Europese richtlijnen. Ook zit MDG-NET aan tafel bij (overheids)instanties waar bouwregelgeving wordt besproken en brengt metaal onder de aandacht als esthetisch en efficiënt bouwmateriaal. De vereniging biedt een netwerk waarbinnen u collega’s uit de branche ontmoet, tijdens interessante ledenbijeenkomsten, kennissessies en excursies. Wilt u ook lid worden van MDG-NET? Vul het aanmeldformulier in of neem met ons contact op via e-mail.