Vernieuwde kwaliteitsrichtlijnen metalen dak- en gevelproducten

Als vereniging promoten wij het toepassen van metalen dak- en gevelproducten in de bouw en streven naar maximale kwaliteit. Hiervoor hebben wij de MDG-kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Deze zijn al decennialang een begrip in de branche en nu onlangs geactualiseerd en afgestemd op de Europese richtlijnen. U vindt de vernieuwde kwaliteitsrichtlijnen als digitale download op onze website en op de website van DumeboDWS.

De geactualiseerde kwaliteitsrichtlijnen zijn het resultaat van een optimale samenwerking tussen MDG-NET (namens de fabrikanten) en DumeboDWS (namens de verwerkingsbedrijven). De geactualiseerde kwaliteitsrichtlijnen omvat onder meer informatie, zowel esthetisch als bouwfysisch, over waar producten aan moeten voldoen voor fabrikanten, waarop verwerkers moeten letten, wat de eisen zijn omtrent wind en waterdichtheid, optimale isolatie, e.d. Nieuw zijn onder meer de hoofdstukken duurzaamheid en carrierpanelen.

U vindt de vernieuwde kwaliteitsrichtlijnen op onze website:

Samen brengen we kwaliteit naar een hoger niveau!

De vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is een vereniging voor en door bedrijven en heeft kennis delen en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Hiervoor heeft de vereniging in samenwerking met collega organisaties een kwaliteitsrichtlijn opgesteld conform de Europese richtlijnen. Ook zit MDG-NET aan tafel bij (overheids)instanties waar bouwregelgeving wordt besproken en brengt metaal onder de aandacht als esthetisch en efficiënt bouwmateriaal. De vereniging biedt een netwerk waarbinnen u collega’s uit de branche ontmoet, tijdens interessante ledenbijeenkomsten, kennissessies en excursies. Wilt u ook lid worden van MDG-NET? Vul het aanmeldformulier in of neem met ons contact op via e-mail.