Maar liefst vijf genomineerden maken kans op de felbegeerde MDG-Architectuurprijs 2022.

Het gaat om de projecten Standpaviljoen Scheveningen, Isala Diaconessenhuis, Tiny Houses Area-M, Goldforum en het kantoor Full Account. Op 25 november a.s. vindt de uitreiking plaats in één van de architecturale parels die Nederland rijk is: Corpus in Oegstgeest. “De inzendingen zijn allemaal een toonbeeld van de moed van de opdrachtgever, die geloof moet hebben in de architect”, zegt juryvoorzitter Lars Courage, die Christa Courage vervangt als jurylid.

Deelnemers konden zich inschrijven in de categorie Woningbouw, Industriebouw, Utiliteitsbouw of Modulair bouwen en zijn door de driekoppige jury beoordeeld op een viertal punten: bruikbaarheid (technische aspecten), duurzaamheid (milieuaspecten, circulariteit en ecologie) schoonheid (esthetische aspecten), landschappelijke inpassing (de landelijke inpassing van het gebouw en het leefklimaat in en om het gebouw) en economische waarde.

Courage is vol lof over de genomineerde projecten. Stuk voor stuk zijn ze het resultaat van moed, vertrouwen en een goede samenwerking tussen de opdrachtgevers, architecten en de overheid om er iets bijzonders van te maken. “De vijf projecten zijn een lansbreker voor bouwen met staal, het zijn ambassadeurs die zeggen: ‘Kijk eens, het kan ook anders!’. Ze dagen architecten en de overheid uit en zorgen ervoor dat een stad of dorp iconische waarde krijgt.”

De genomineerden blijven nog even in spanning tot november maar uitgaande van het enthousiasme van de juryvoorzitter belooft het veel goeds. “De projecten zijn ontzettend gaaf! Als je er langs loopt, zie je dat het bijzonder is. Het zijn echte ‘nek draai-momenten’, aldus Courage.

Samen brengen we kwaliteit naar een hoger niveau!

De vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen is een vereniging voor en door bedrijven en heeft kennis delen en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Hiervoor heeft de vereniging in samenwerking met collega organisaties een kwaliteitsrichtlijn opgesteld conform de Europese richtlijnen.

Ook zit MDG-NET aan tafel bij (overheids)instanties waar bouwregelgeving wordt besproken en brengt metaal onder de aandacht als esthetisch en efficiënt bouwmateriaal.

De vereniging biedt een netwerk waarbinnen u collega’s uit de branche ontmoet, tijdens interessante ledenbijeenkomsten, kennissessies en excursies.

Wilt u ook lid worden van MDG-NET?
Vul het aanmeldformulier in of neem met ons contact op via e-mail.